Ice – Sunday Riley

Så för ett par veckor sen var jag på kanske det lyxigaste eventet jag varit på. Lanseringen av Sunday Rileys nya hudkräm Ice Ceramide Moisturizing Cream och nu är det dags att prata om den kan stå på egna ben utan eventet, människorna, maten, och den fantastiska helgen med Daisy Beauty.

Ice Ceramide Moisturizing Cream – Sunday Riley

Jag lyssnade på P3 dystopia igår, avsnittet om läkemedel och hur det finns olika metoder att ”köpa” någon utan fysiska pengar. I det fallet blev läkarna erbjudna forskningsmedel till sina projekt och fick tala i betydelsefulla sammanhang. Så av just den anledningen har jag också kämpat med att med inte ta med mig den känslan när jag utvärderat deras nya hudkräm.

Ironiskt nog är känslan bland det viktigaste för mig inom hudvård. Vart tar produkten mig? Vad får den mig att känna? Hur känner jag mig när jag applicerat färdigt? Stora ord, men annars skulle det väl kanske inte vara ett intresse?

Därför har jag behövt koppla bort allt som hade med eventet att göra, allt som hade med gosa med huskies, årets första snö, löpturen upp för berget och det där spa:et vi var på för att kunna ge en ärlig recension.

Vad blir kvar då?

Bild från eventet på Ishotellet!

Ice Ceramide Moisturizing Cream är en hudkräm med ceramider.

Ceramider är naturliga byggstenar som vi har i huden, när vi applicerar ceramider i hudvård så stärker vi en redan existerande process. Det gör att produkten i längden hjälper med att bygga barriär, öka fukthalten och i förlängningen göra huden mjukare.

I vårt fall är det vinter i Kiruna och det har börjat snöa. Krämen är fet och jag kollar skeptisk på den, missförstå mig rätt. Jag har inget emot att se eller känna mig som en oljepöl i ansiktet till kvällsrutinen. Men dagtid? Jag precis som alla andra beautynördar har sällan endast en produkt i ansiktet utan den ska funka tillsammans med allt det andra och sen smink och SPF ovanpå det. Och det funkar! Konsistens är dryg men går in huden på nolltid. Den är funkar för alla åldrar och alla hudtyper. Vi är liksom ett gäng på på 20 pers i blandade åldrar, hudtyper och livsstilar och alla har den.

Sunday Riley är vegansk, cruelty free och har numera en B-corp certification.

So here’s the deal, Ice Ceramide Moisturizing Cream kostar runt 700 kr för 50 ml vilket den gör att den hamnar i kategorin Inte-ha-när-du-är-ute-och-springer-i-skogen-kategorin. Ironiskt nog är det då den gör sig bäst, i det mest påfrestande klimatet. Ett skyddande lager mot vind, kyla och vatten. Då den funkar som nattkräm kanske ni tänker, ha den på kvällen då! Det har jag också men tycker att det dumt att ”snåla” bara för att skogen kanske inte nödvändigtvis uppskattar glow.

Texturen.

Så känslan då? Älskar känslan av den. Den är så fet, lyxig och doftar en svag doft av kokos när den går på huden. Vet ni vad? jag älskar principen pump-flaska men samtidigt så förlorar Den försvinner in och lägger sig som osynlig och okänslig hinna. Sunday Riley sa i sin presentation att hon brukar låta produkterna gå in en i taget och jag försöker applicera det tankesättet så ofta jag kan. Förlänga rutinen för att i slutändan handlar det om känslan och bra i det. Sen att jag vet av incilistan att det är basicly guld jag applicerar gör inte saken sämre.

A+ high-dose Retinoid serum, Good Genes och C.E.O

Av dessa ceramider ska huden bli len och min hud mår toppen just nu. I praktiken vet jag inte om den är ensam står för det då jag samtidigt använt mig av flera av Sunday Rileys produkter innehållandes retinol och glykolsyra kvällstid och C-vitamin dagtid. Det är ändå aktiva ämnen men jag har kunnat hoppa runt andra produkter utan att få något slags negativ reaktion. Utöver det duschar jag 2-3 gånger om dagen, badar i all sorts vatten, spenderar timmar utomhus och vilken sekund som helst går vi under minusgränsen.

Så även om jag tänker bort den fantastiska helgen med Sunday Riley teamet, Daisy beauty teamet och alla oss gäster för det var hösten 2020s höjdpunkt när jag applicerar den. Så ger mig Ice Ceramide Moisturizing Cream fortfarande den där lyxiga känslan även under regnig morgon i november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s